Ma államünnep van Szlovákiában és mi Strasbourgban éppen az ülések végénél járunk. Éjszaka érek haza, és másnap reggel a Markízában Zlatica Puškárovával és Mikuláš Dzurindával fogjuk kommentálni a pozsonyi EU-csúcs fejleményeit. Amikor M. Dzurinda volt a kormányfő, két évig voltam a parlament európai integrációért felelős bizottságnak az elnöke. Éppen ezért gyakran vettünk részt együtt az előkészületi tárgyalásokon.

 

A legutolsó Koppenhágában zajlott, melyről éppen tegnap emlékeztünk meg Eduard Kukannal egy közös munkaebéden. Eduard eszembe juttatta, hogy Mikuláš Dzurindának akkor egy kék nyakkendőt ajándékoztam a csatlakozási tárgyalások lezárásank jeléül.

 

És mindezt most azért írom, mert nagyon kiváncsi vagyok a holnapi beszélgetésre, ill. magára az EU-csúcstalálkozóra, de legfőképp a végkifejletére. És azért is, mert egykor Szlovákiában mind a koalíció tagjaival, mind az ellenzékkel szemben illemtudóan viselkedtünk, tiszteletet tanúsítottunk egymás iránt. Nem mindenki, de a többség. Úgy érzem, hogy ennek kéne visszatérnie a szlovákiai politikába. Tiszteletet és illendőséget az ellenfél iránt.

 hirdetes_300x300  

 

 

Monika Flašíková-Beňová   (  facebook)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!