facebook

Karaffa Attila: DAC stadion, identitászavar, konzekvencia

Napi abszurd

No.1: A DAC-nak a Puskás Akadémiától egy szlovák játékos lő gólt. A legszebb az lett volna, ha tőlünk pedig egy magyar játékos szerezte volna a gólunkat 

 

No.2: A DAC stadionban, a Felvidék bástyájában rendezik meg a szlovák U21-es csapat mérkőzését. Nesze Neked Nélküled, Magyar Himnusz, szép beszédek… Magyar zászlót nem bevinni, más államét lobogtatni. Aztán meg majd magyarszidást hallgatni. Meg belegondolni 2008. november 1-jére és a többibe. De mindent meg lehet magyarázni, ezt is.

 

No.3.: Identitászavar felsőfokon! Nálam mondjuk egyszerű a képlet: Csak a magyar válogatottnak tudok szurkolni. Lehet már én is a kisebbséghez tartozom a kisebbségen belül? Bár azt sem szeretem, hogy kisebbség, az őslakos jobban hangzik.

 

No.4.: Konzekvencia. Ide jutott a felvidéki magyarság egy része: identitászavar, a többségi nemzethez való ragaszkodás, „divat magyarrá” válás.

 

(…)

 

Karaffa Attila: Facebook

Nyitókép: Tóth Kristóf (Facebook)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket