Nyitókép: theatletic.com

 

A portugál csapat 12 napra karanténba kerül, írja a spanyol AS-ra hivatkozva az Index. A hírt a helyi és az európai futballszövetség egyelőre nem erősítette meg. Egy esetleges karantén mindenesetre alapvetően befolyásolhatja a Magyarország és Németország elleni mérkőzést.

 

A német Bild  megkereste a portugál szövetséget, és azt a választ kapta, hogy a szervezet nem kommentálja az ügyet, és csak a tényekre reagál.

 

A koronavírus a spanyol keretben is felütötte a fejét. Sergio Busquets, a Barcelona játékosa, és a válogatott csapatkapitánya kapta el a fertőzést, így az első mérkőzést biztosan ki kell hagynia. De az is lehet, hogy az egész Eb véget ért a számára.

 hirdetes_300x300  

 

Speciális rendelkezések (Via: Index)

 

  • Ha egy csapat játékosainak egy csoportja pozitív koronavírustesztet produkál, és emiatt önkéntes karanténba kell vonulniuk vagy el kell szigetelni őket, a mérkőzést lejátsszák, ha az együttes be tud vetni legalább 13 futballistát, akik közül legalább egynek kapusnak kell lennie.
  • Ha egy csapat nem tudja pályára állítani a minimális mennyiséget, a találkozót a következő 48 órán belül új időpontban lejátszhatják, ha erre rendelkezésre állnak a lehetőségek. Az UEFA ezen túlmenően új helyszínre is szervezheti az összecsapást, ha ezt ítéli helyénvalónak.
  • Ha a mérkőzést nem lehet átütemezni, az etikai és fegyelmi testület határoz az ügyben. Az a csapat, amely miatt nem lehet megrendezni egy mérkőzést, 3–0-s gólkülönbséggel elveszíti a találkozót.
  • Ha a kijelölt játékvezetői csapat bármely tagját le kell cserélni koronavírusos megbetegedés miatt, az UEFA kivételes esetként kijelölhet egy szakembert a mérkőzést lejátszó két nemzet egyikéből, és/vagy olyan sporttársat, aki nem szerepel a FIFA-listán.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.