Nyitókép: Körkép.sk

 

Lehet meccsre menni, sőt a budapesti Eb-meccsekre lehet menni szurkolni – azonban a futballrajongóknak azt is fontos tudniuk, hogy milyen úton juthatnak el a Puskás Arénába az ülőhelyükig.

 

A Nemzeti Sport összefoglalta a kezdődő Eb-vel kapcsolatos legfontosabb szurkolói információkat:

 

Fővárosunkban négy mérkőzést rendeznek minden bizonnyal telt ház előtt (június 15: Magyarország–Portugália; június 19: Magyarország–Franciaország; június 23: Portugália–Franciaország, valamint egy nyolcaddöntős összecsapás június 27-én), és mint az MLSZ többször megírta közleményeiben, ezekre kizárólag az adott találkozóra érvényes karszalaggal lehet bejutni.

 hirdetes_810x300  

 

Ezeket a karszalagokat az adott mérkőzést megelőző nap reggelétől lehet átvenni három budapesti helyszínen:

 

Papp László Budapest Sportarénánál,

a Groupama Arénánál

és a Városligetben lévő regisztrációs ponton.

 

Az állomáson be kell mutatni egy érvényes fényképes igazolványt (személyi igazolvány vagy útlevél), a védettségi igazolványt és a mérkőzésre érvényes belépőjegyet. Akinek nincs védettségi igazolványa, a hivatalos, úgynevezett EESZT telefonos applikációban is igazolhatja a védettségét. Ha minden adat rendben van, a drukker megkapja a mérkőzésre érvényes karszalagot.

 

A Puskás Arénába való belépéskor a regisztrációs ponton kapott karszalagot és a belépőjegyet kell felmutatni, majd testhőmérséklet-mérésen esik át a szurkoló. Ha az érték 37,8 fok vagy afeletti, az illető nem léphet be a stadionba. Ezek után további három mérés következik, ha egyik sem felel meg a elvárt adatnak, akkor önkéntes karanténba kell vonulni. Ha minden rendben ment, a jegy tulajdonosa elfoglalhatja a helyét a lelátón.

 

„Arra kérjük a szurkolókat, hogy aki teheti, a mérkőzések előtt vegye át a karszalagját, hogy a meccsnapon már ne kelljen ezzel foglalkoznia

 

– mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

 

„Azért jelöltünk ki három helyszínt, hogy ne legyen nagyobb tömeg, és zökkenőmentessé váljon a procedúra. A többség gyaníthatóan a Papp László Budapest Sportarénánál lévő pontot választja majd, így azt javasoljuk, hogy a Groupama Aréna melletti és a Városligetben lévő regisztrációs pontokat részesítsék előnyben. Természetesen érdemes már otthon, az indulás előtt előkészíteni a szükséges okmányokat, a fényképes igazolványt, a védettségi igazolványt és az érvényes belépőjegyet, hogy ne az átvevőponton menjen el azzal az idő, hogy valaki ott keresi a dokumentumokat. Ha mindenki az igazolványait bekészítve érkezik, rendkívül gyors lesz a folyamat, és a szurkolók néhány perc alatt megkapják karszalagjukat.”

 

Nemzeti Sport/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.