Nyitókép: SITA

 

14 százalékuk ellenben tovább szigorítaná a marihuánával kapcsolatos büntetést.

 

37 százalék fölötti azon válaszadók aránya, akik szerint Szlovákiában túl szigorúan büntetik a marihuánafogyasztást, szeretnék az ezzel kapcsolatos ítéletek egységesítését, beleértve a „fű“ bizonyos mértékű legalizálását.

 

A Nielsen Admosphere SITA hírügynökség számára készített felmérés azt is kimutatta, hogy a válaszadók 23 százaléka elégedett a marihuánával kapcsolatos jelenlegi törvényi szabályozással, 14 százalékuk szerint pedig további szigorításokra lenne szükség.

 hirdetes_300x300  

 

A marihuána legalizálását a felmérésben részt vevők 10,1 százaléka szeretné, 15,4 százalék pedig nem tudott véleményt alkotni.

 

Ami a marihuánafogyasztás büntetésének könnyítését illeti, azt főleg a férfiak (38,6 százalék) kérik. A nők esetében ez az arány 36,3 százalék. Életkor szerint a 35-44 év közöttiek (40 százalék), iskolálozottság alapján pedig a középfokú végzettséggel rendelkezők (41,9 százalék) szeretnék a büntetések enyhítését.

 

Ezzel szemben az 55 éves kor felettiek inkább a marihuánafogyasztás további szigorításával értenek egyet, iskolázottság szerint pedig leginkább az alapiskolai és érettségi nélküli középfokú tanulmányokat folytatott személyek. Lakhely szerint inkább a falusiak kérik a szigorítást (17,2 százalék), legkevésbé a nagyobb városokban élők (9 százalék).

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.