Nyitókép: Körkép.sk

 

A hooligans.cz közösségi oldalra került ki karácsonykor az alábbi fotó, melynek szövege így szól: az ifjú Nagyszombat boldog karácsonyi ünnepeket kíván egész Szlovákiának.

 

Mladá Trnava praje celému Slovensku šťastné a veselé Vianoce!?

Közzétette: Hooligans.cz – 2020. december 24., csütörtök

 

A fotón a DAC legnagyobb szurkolói klubjának, az YBS DAC fanklubnak a fő drapériája látható fejjel lefelé. Szurkolói körökben világos üzenet. A drapi áltálában a MOL Aréna és az idegenbeli meccseken is a fő-fő helyen, a kapu mögött, a sárga-kék B-közép előtt áll büszkén, kifeszítve. Pontosabban állt, amíg a rivális csapat szurkolótábora meg nem kaparintotta. Az, hogy milyen eszmecsere zajlik épp a szlovák szrukolói oldalakon. felesleges ecsetelni.

 

 hirdetes_810x300  
A drapi itt még a megszokott helyén a DAC- Slovanon. Kép: Körkép.sk

 

A hír természetesen futótűzként terjed a magyar szurkolók között, kínos magyarázkodásra kényszerítve az YBS tagjait.

 

„Ha mi be akartunk menni a stadionba egy koreót bevinni, 4 biztonsági őrön és 3 biztonsági menedzseren keresztül juthattunk be fél-háromnegyed óra alatt, a nagyszombatiak meg bementek és kijöttek egy 15 méteres drapival észrevétlenül :)”

 

– írta az YBS cápója, aki az érdeklődőket a DAC biztonsági szolgálatához irányította.

 

Kérdések, kérdések

 

Természetesen adja magát a kérdés, hogy mit keres egy ilyen drapéria két mérkőzés között is a stadionban szabad prédaként. Miért raktárnak, csomagmegőrzőnek használja a szurkolói klub a stadiont.

 

És jogos felvetés az is, hogy ha már ott van, akkor miért nem ügyelnek a klubtulajdonos, Világi Oszkár emberei arra, hogy rivális szlovák szurkolói csoportok a stadionba belopózva ne tudják elvinni amire épp kedvük szottyan, megszégyeníteni a sárga-kékeket. Mindezt ráadásul karácsonykor.

 

Kíváncsian várjuk a megfelelő magyar válaszreakciót. Hajrá DAC!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.