Nyitókép: Körkép.sk

 

Az első negyedóra végén szerzett góllal begyűjtötte a három pontot a DAC hazai pályán a Zsolna ellen. A forduló másik rangadóján a Nagyszombat gólnélküli döntetlent játszott a furcsa mód szinte támadni sem nagyon akaró Slovannal szemben, így már 6 pont a sárga-kékek előnye a bajnokságban.

 

Alacsony színvonalú mérkőzésen tudott győzni a DAC. A 15. percben egy védelmi hibából jött a gól. Káčer vette el a labdát a vendégek hátvédjétől, Krstovičnak passzolt, aki megcsinálta a cselt, majd a kapus csak kiütni tudta a hosszú sarokba helyezett labdát. Az érkező Ramadan közelről nem hibázott. 1:0.

 

 hirdetes_300x300  

Nem sokkal a gól után Krstović sérülést jelezve cserét kért, a helyére Kalmár Zsolt állt be. Reméljük, a Fortuna liga gólvágója felépül a következő fordulóra. Ezt követően jobbára mezőnyjáték zajlott, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben.

 

A hideg, szeles időben 5768 néző foglalt helyet a lelátókon, akik láttak már jobb mérkőzést is a MOL Arénában.

 

 

Jövő héten a DAC Pozsonyba látogat. A Slovan elleni csúcsderbi akár a bajnoki cím sorsát is eldöntheti.

 

Bár az országban egyre több pletyka merül fel ezzel kapcsolatban, a Csallóközben kevesen zavartatják magukat az olykor furcsa, árulkodó jeleket látva. Világi Oszkár klubtulajdonostól a szlovák médiában már meg is kérdezték, hogy milyen ajándékot fog kapni 60. születésnapjára…

 

Spartak Nagyszombat - Slovan valamirevaló helyzet nélkül? Szlovákiában ez is lehetséges...

 

DAC 1904 – MŠK ZSOLNA 1:0 (1:0)

Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023.04.02., 19:30
Játékvezetők: Kružliak – Pozor, Hrmo
Nézőszám: 5768
Gólszerző: 14. Ramadan
Sárga lap: 92. Nebyla, ill. 74. Nemčík
DAC 1904: Petráš – Pinto, Risvanis (K),Brunetti, Andzouana – Káčer (87. Nebyla), Dimun, Ramadan (46. Szánthó) – Blackman, Krstović (17. Kalmár), Gavrić (82. Niarchos)
Zsolna: Slávik – Leitner (46. Iľko), Kopas, Nemčík (K) – Rusnák (66. Javorček), Sauer (66. Gidi), Minárik, Bari (82. Owusu) – Kaprálik, Jambor, Galčík (46. Ďuriš)

 

A mérkőzés statisztikája:

 

Labdatartás: 52% : 48%
Lövések: kapura: 4:0, mellé: 4:7
Szabadrúgás: 14:13
Szöglet: 0:4
Les: 1:0

 

Körkép.sk/dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.