Nyitókép: Liverpool Fb-oldala

 

Szoboszlai Dominik édesapja, Zsolt szerint a fia egy lépcsőt feljebb lépett azzal, hogy a Liverpool labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

 

„Egyelőre még kavarognak az érzelmeim, de természetesen óriási büszkeség ez, és úgy gondolom, nagyon komoly dolog, hogy egy magyar játékos idáig el tudott jutni”

 

– nyilatkozta vasárnap az M1 aktuális csatornának a magyar válogatott csapatkapitányának édesapja, aki úgy fogalmazott: „nem mindennapi dolog a Liverpoolban futballozni”.

 

 hirdetes_810x300  

A 22 éves középpályás leigazolását vasárnap jelentette be hivatalosan a Pool, a folyamatról Szoboszlai Zsolt azt mondta, nagyjából három-négy napig tartott a komolyabb érdeklődéstől a szerződés aláírásáig.

 

„Jól kezelte a körülötte lévő felhajtást, szerintem ez látható és érezhető a nyilatkozataiból, illetve a viselkedéséből is. Salzburgban megedződött, Lipcsében erre rátett egy lapáttal, úgyhogy úgy kezelte a dolgokat, ahogyan azt egy élsportolónak kell. De nyilván ő is nagyon boldog”

 

– mondta Szoboszlai Dominik édesapja, aki szerint a német Bundesliga „nagyon jó bajnokság”, ami jól felkészítette a fiát a Premier League-re.

 

„A játéktudása, a habitusa és a karaktere megvan ahhoz, hogy be tudjon illeszkedni a Liverpoolba, de tudjuk, hogy Angliában erőltetett menet egy szezon, benne az FA Kupával és a Pool esetében most az Európa-ligával. Meccs lesz bőven, és bízom benne, hogy minél több lehetőséget fog kapni, ezek alkalmával pedig bizonyítani tudja, hogy ott van a helye, akkor pedig a határ a csillagos ég”

 

– fogalmazott Szoboszlai Zsolt. Hozzátette, biztos abban, hogy a fia leigazolása tervszerű döntés a Liverpool részéről, a szakmai stáb pedig majd eldönti, hogy mi lesz a pontos feladata a csapatban.

 

A magyar válogatott csapatkapitánya az RB Leipzigtől igazolt a Liverpool FC-hez. A sajtó szerint a játékos kivásárlási ára 70 millió euró volt – magyar futballistáért még soha nem adtak ekkora összeget.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.