Nyitókép: dac1904.sk

 

Erős, szívós ellenféllel szemben kezdi meg menetelését a DAC futballcsapata a nemzetközi porondon. A grúz első osztály harmadik és a Fortuna liga harmadik helyezettjének összecsapása csütörtökön 19.30 órakor kezdődik.

 

A DAC-Dila Gori találkozó előtt nagyok a fogadkozások a sárga-kékek háza tájáról. Adrian Gula vezetőedző elmondta, hogy minimális céljuk a harmadik számú európai kupasorozat, a Konferencia Liga csoportkörébe való kerülés.

 

 hirdetes_300x300  

A szlovák bajnoksággal szemben a grúz bajnokság már tart, ahol a Dila Gori 19 fordulót követően az 5. helyen áll. A vendégek tehát bajnoki meccsekkel a lábukban lépnek pályára, míg a  DAC-nak a nyári felkészülést követően ez lesz az első tétmeccsük.

 

A papírforma sima hazai győzelmet ígér. A Dila Gori legjobb eredményét nemzetközi szinten 2003-ban érte el, amikor egészen az Európa-liga play-offjáig jutott. Az utóbbi öt alkalommal rendre már az első fordulóban elbúcsúztak a további küzdelmektől.

 

„Egy erős csapat elleni összecsapás vár ránk. Ismerjük a Dila Gori játékstílusát, tudjuk a gyenge oldalaikat is. Senki sem számíthat arra, hogy komolyabb erőbedobás nélkül harcoljuk ki a továbbjutást. Öt éve is egy grúz együttessel találkoztunk, amikor szintén nem volt egyszerű dolgunk. Azóta a labdarúgásuk komoly fejlődésen ment keresztül. Célunk a hazai győzelem, idegenben pedig szeretnénk biztossá tenni a továbbjutást”

 

– nyilatkozta a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt a mérkőzés előtt.

 

A mérkőzés vezetőedzője a Premier League-ban bíráskodó Jarred Gavan Gillett.

 

Az első forduló továbbjutójára az ukrán FC Vorskla Poltava vár, akivel a Dunaszerdahelytól alig 4 órányi autóútra található lengyelországi Tychyban mérkőznek.

 

A Körkép.sk a helyszínen tekinti meg a mai találkozót. Hajrá DAC!

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!