Nyitókép: Nemzeti Sport

 

Nincs jobb szó, mint a szégyen annál, amit a Ferencváros művelt a Bajnokok-Ligája előselejtező első fordulójában a Feröer-szigeteki bajnok ellen.

 

A Klaksvík mindkét mérkőzésen jobbnak bizonyult a zöld-fehéreknél, akiket végül 3:0-ás összesítéssel búcsúztattak. A lélektelen, szív nélküli, minősíthetetlenül rossz játékba végül az orosz vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov elsőként bukott bele.

 

Sztanyiszlav Csercseszov már nem a Ferencváros vezetőedzője. Kép forrása: Nemzeti Sport

 

 hirdetes_300x300  

A Sztanyiszlav Csercseszovval történő személyes megbeszélésem eredménye, hogy nem dolgozunk tovább együtt. Végtelenül szégyellem magamat mindenki nevében. A mai meccs méltatlan volt a Ferencvároshoz.

 

– írta közösségi oldalán közvetlenül a mérkőzést követően Kubatov Gábor, a Fradi elnöke. Könnyen lehet, hogy ha nem jut be legalább az Európa Konferencia Liga csoportkörébe a csapat, a tisztogatás nem áll meg a vezetőedzőnél. A félprofi csapat jó játékkal, kiütéses vereséggel ejtette ki saját pályáján a forinttízmilliókat kereső, nagy mellénnyel kiálló Friadit.

 

 

Civis, Knoester, Gojak nyújtották a leggyengébb teljesítményt, de a csapat minden tagja mélyen saját tudása alatt játszott. A legrosszabb az volt, amikor a hátrány dacára a Fradi játékosok láthatóan nem tudták, mit is kell játszani. Elképzelés nélkül, össze-vissza futkostak a pályán, Csercseszov pedig állt az oldalvonal mellett, mint egy rakás szerencsétlenség.

 

Auf wiedersehen! Ruszkik haza! – zúgott a lefújást követően a B-közép. És bá Csercseszov első nyilatkozataiban sportemberhez méltatlanul próbált mellébeszélni, azt mondva, hogy nem érti, miért kellene lemondania, és aludni kell a vereségre, holnap pedig edzés, Kubatov Gábor klubelnök még az este kirúgta az orosz edzőt.

 

 

„Nagyon rossz meccset játszottunk. Ha egy ilyen teljesítményt nyújt egy csapat, akkor az nemcsak egyes játékosok felelőssége, hanem az edzőnek is el kell gondolkodnia a továbbiakon, de erre aludni kell.

 

Ha az ember nem százszázalékosan koncentrál, akkor előfordulhatnak ilyen mérkőzések. Az edzéseken mindenki jól teljesített, de ha a pályán nem tudnak koncentrálni a játékosok, akkor ilyen eredmény is születhet. Szörnyű este ez mindannyiunk számára, ki kell elemezni a történteket, és hideg fejjel kell dönteni annak érdekében, hogy ebből a helyzetből kilábaljon a csapat. Sajnos a Bajnokok Ligája-álmokról le kell mondanunk. Tavaly a Qarabag elleni vereség után is átéltünk hasonlót, de akkor sem adtam fel, és végül el tudtunk jutni a nyolcaddöntőig is.

 

Mindenképpen nyerni akartunk, de ki kell elemeznem a történteket. Az én hozzáállásomban nincs változás, de át kell gondolnom, hogy ebből ki tudunk-e együtt lábalni vagy sem”

 


– értékelte utolsó mérkőzését az azóta már kirúgott Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző

 

Az biztos, hogy Szerhij Rebrov alatt a Fradi sokkal szervezettebb, tudatosabb játékot játszott. Hogy ki lesz az új vezetőedző, hamarosan kiderül.

 

Budapest, 2023. július 19.
A feröeri Kí Klaksvík játékosai ünneplik gyõzelmüket a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtezõ fordulójában játszott Ferencváros TC – Kí Klaksvík visszavágó mérkõzés végén a Groupama Arénában 2023. július 19-én. A Ferencváros 3-0-ra kikapott.
MTI/Illyés Tibor

 

Budapest, 2023. július 19.
Amer Gojak, a Ferencváros (j) és Árni Frederiksberg, a feröeri Kí Klaksvík játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtezõ fordulójában játszott Ferencváros TC – Kí Klaksvík visszavágó mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. július 19-én.
MTI/Illyés Tibor

 

A mérkőzésről ITT írtunk bővebben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!