Nyitókép: Kaprinai Krisztina (a feketenyéki polgármester asszony még a meccs  előtt batorítja”fiait”)

 

Ideális időjárási körülmények, 350 fizető néző előtt peregtek az események a Hidaskürt–Feketenyék derbin. 

 

Óriási iramban kezdtek a csapatok. Negyedóra elteltével Marafkó  M., a hazaiak centere nyert meg egy párharcot a bal oldalon, levezette a labdát az alapvonalra, s ahogy az a nagykönyvben meg van írva, az ötös és a tizenegyes pont közé visszagurított az érkező Madarásznak. 1:0. 

 

Még fel sem ocsúdtak a vendégek, amikor a 18. percben egy ideálisan beívelt szabadrúgást Karácsony A. védhetetlenül a léc alá fejelt, 2:0. A hazaiak még a góljukat ünnepelték, amikor a vendégek egy formás támadást futtattak, s az ötös sarkáról Renczés A. a bal alsó hosszúba talált, 2:1. Mindez a 20. percben. A tempó a továbbiakban sem csökkent, csak a félidő végéig gólok helyett sárga lapok potyogtak.

 hirdetes_810x300  

 

A 2. felidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a sárga lap dominált. A tempó picit visszaesett, a vendégek átvették az irányítást, a hazaiak védekeztek. Levegőben lógott az egyenlítő gól, de a vendégek játékmestere, Adrian Rodriguez Jimenez izomhúzódás miatt cserét kért a 78. percben. 

 

Ekkor érezhetően elfogyott a vendégek puskapora, s az i-re a pontot Madarász tette fel, aki higgadtan értékesítette a jogosan megítélt büntetőt a 86. percben. A hazaiak a pályán, a vendégek a nézőtéren nyerték a derbit, amely színvonalához a játékvezetői hármas kiváló teljesítménye is hozzájárult, akik jó érzékkel fékezték az indulatokat.

 

Ahogy ilyenkor illik és ezért gyönyörű játék a foci, a mérkőzés után mindkét csapat együtt fogyasztotta el az ízletes gulyást, s nyugodtan, higgadt körülmények között beszélték meg a pályán történteket.

 

A mérkőzést két mátyusföldi, aktív, első ligás játékos értékelte, akik személyesen vettek részt a derbin.

 

Dominik Takáč és Tumma Gergely. Kép forrása: Körkép.sk

 

Dominik Takáč (a Spartak Trnava kapusa): „Igazi fociünnep volt. A színvonalas 1. félidő után  egy küzdelmes 2. félidőt láthattunk. Minden tisztelet a pályán szívüket és tudásukat hagyó játékosoknak. Gratulálok mindkét csapatnak. 

 

Tumma Gergely (ViON hátvédje): „Feketenyéken lakom, Hidaskürt mérkőzéseit látogatom, ha időm engedi. Mindkét csapatban sok ismerősöm van. A srácok megmutatták a foci minden szépségét a nagyérdeműnek, gratulálok“.  

 

A hazaiaknál a két gólt jegyző Madarász K. így értékelt: „Már az öltözőben éreztük, hogy meglesz a a meccs. Mindenki a tudása legjavát hozta, amikor elfogyott a levegő, a szívünket használtuk. Nagyon boldogok vagyunk, igazi csapatként küzdöttünk.“

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!