Nyitókép: premierleague.com

 

Édesapjával való kapcsolatáról, hazaszeretetéről és Puskás Ferencről is beszélt Szoboszlai Dominik az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) honlapjának adott interjúban, amit a rasszizmus elleni kampány legújabb részeként készítettek a magyar válogatott csapatkapitányával.

A Premier League a kampány legújabb részében kérte fel az interjúra a 22 éves játékost, aki háláját fejezte ki édesapjának, amiért gyerekkorától kezdve egyengette útját és óriási szerepe volt benne, hogy a labdarúgás legmagasabb szintjén bizonyíthat.

 

„Ő volt az edzőm, iskola után délután háromtól hétig mindig ugyanazt csináltam: először a saját korosztályommal, majd az idősebbekkel edzettem, utána mentem aludni, majd másnap kezdtem az egészet előről. Apa mindig keményebb volt velem, mint a többiekkel, de volt egy tervünk, és ez vitt előre

 

– emlékezett vissza a gyermekkorára Szoboszlai Dominik, majd hozzátette: édesapját a többi szülő kérdőre vonta, miért ilyen szigorú a fiával, mire ő azt mondta, „majd a végén kifizetődik”.

 

 hirdetes_300x300  

 

„Mindig azt akarta, hogy én legyek a legjobb, és most már értem, hogy miért. A Liverpool játékosa és a válogatott csapatkapitánya lettem. Elterveztük a lehetetlent és én megmutattam, hogy az igenis lehetséges”

 

 fogalmazott a válogatott csapatkapitánya, majd rátért a Liverpool korábbi csapatkapitánya, Steven Gerrard idézetére, amit a karjára tetováltatott.

 

„Gerrard azt mondta, hogy az embernek a tehetséget Isten adja, de kemény munka nélkül mindez semmit sem ér. Úgy érzem, ez rólam szól. Mindvégig keményen dolgoztam és most itt vagyok”

 

– hangsúlyozta a játékos, majd arra is kitért, mennyire büszke a hazájára.

 

 

„Boldog vagyok, hogy magyarnak születtem, büszkén képviselem a hazámat a Premier League-ben. Úgy vélem, magyarként még inkább bizonyítanom kell, hiszen egész másképp néznek rám, mintha Spanyolországból, Olaszországból vagy Angliából származnék.

 

Ha magyarként sikerül, az még nagyobb teljesítmény”.

 

A középpályása végül Puskás Ferencet is szóba hozta, akit a valaha volt legjobb magyar labdarúgónak nevezett, ugyanakkor hangsúlyozta, nem akarja magát hozzá hasonlítani.

 

„Ugyanaz a srác maradok, mint aki tizenhárom évesen voltam, amikor a családommal egy egyszobás lakásban éltünk. Sosem fogok megváltozni”

 

– zárta Szoboszlai Dominik.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.