Nyitókép: Körkép.sk

 

Bajorország nyugati részén, a német-osztrák határhoz közeli Weiler im Allgäu településen (egyes térképeken Weiler-Simmerberg) alakítja ki főhadiszállását az Európa-bajnokság idejére a magyar labdarúgó-álogatott, közölte az MLSZ.

 

A magyar csapat a németországi labdarúgó Eb-n a házigazda Németországgal, Svájccal és Skóciával került egy csoportba.

 

 hirdetes_300x300  

A helyszínt az UEFA ajánlására választotta a válogatott szakmai stábja és az MLSZ.

 

Minden a zavartalan felkészülést szolgálja Nyugat-Bajorországban
Fotó: mlsz.hu

 

Az elsődleges szempont azonban természetesen ezúttal is a zavartalan és minél profibb, kompromisszummentes felkészülési feltételek biztosítása volt.

 

Weiler im Allgäu első ránézésre ugyan távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől, ám Stuttgarttól mindössze kétórányi autóútra van, ami még mindig kevesebb utazást jelent, mintha a csapat repülővel utazna bárhova, hiszen a reptérre történő eljutást, a csomagok feladását, a repülést, a csomagok felvételét, majd a hotelbe történő eljutást összeadva minden esetben ennél hosszabb időbe telne eljutni egy mérkőzés helyszínére.

 

Az UEFA előírásai szerint minden csapatnak legkésőbb az első mérkőzése előtt 5 nappal kell megérkeznie Németországba, így a magyar válogatott június 10-én fogja elfoglalni bázisát Weiler im Allgäuban. Az Európa-bajnokságra történő felkészülést pedig a tervek szerint május 27-én kezdi meg a csapat Telkiben – számol be róla az MLSZ honlapja.

 

Az UEFA oldalán szereplő Eb-szállások alapján a magyar válogatott szállodája a négycsillagos Hotel Tannenhof Sport&Spa lesz.

 

Körkép.sk, MLSZ

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!