Nyitókép: Facebook, Freiburg

 

A magyar válogatott védő, Szalai Attila a több játéklehetőség reményében a Bundesligán belül vált klubot, a szezon végéig a Freiburg csapatánál folytatja pályafutását.

Szalai Attila a nyáron igazolt a török Fenerbahce csapatától a Bundesligában szereplő Hoffenheimhez, ahol kevés lehetőséget kapott a bizonyításra. A Freiburgnál védőgondokkal küzdenek, ezért kikölcsönözték a magyar válogatott 26 éves játékosát.

 

„Nagyon jó megoldást találtunk a jelenlegi helyzetünkre. Attila nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és azonnal a segítségünkre lehet”

 

– mondta Klemens Hartenbach, a Freiburg sportigazgatója.

 hirdetes_300x300  

 

„Stabilitásával és fizikai adottságaival fontos tényezője lehet bármelyik védelemnek. Nagyon várjuk már az együtt töltött időt, és mindannyian keményen dolgozunk a céljaink eléréséért.”

Szalai úgy fogalmazott a váltás kapcsán, hogy nagy tervei vannak a közelgő németországi Európa-bajnoksággal kapcsolatban, és minden megtesz annak érdekében, hogy újra játékba kerüljön.

 

A két csapat szombaton egymással játszott a bajnokság 21. fordulójában, és a Freiburg Sallai győztes góljával 3-2-re diadalmaskodott.

 

A 41-szeres válogatott Szalai tavaly nyáron 14 millió euróért igazolt Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, öt tétmérkőzésen – négy Bundesliga- és egy Német Kupa-találkozón – mindössze 333 játékpercet gyűjtött.

 

Szalai így egy csapatban játszhat válogatottbeli kollégájával, Sallai Rolanddal, akivel kapcsolatban azonban egyre több hír merül fel arról, hogy erősebb bajnokságba, a Premier League-be igazolhat.

 

M4sport.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!