Nyitókép: MTI

 

Az UEFA honlapján a mai naptól kezdődően elérhető a tájékoztatás a németországi foci-Eb mérkőzéseire szóló szurkolói jegyigénylésekről. A sorsolás útján kiválasztott szerencsések már megtekinthetik saját profiljuk alatt, hogy melyik meccsre tudnak jegyet vásárolni az eredetileg leadott igényeiknek megfelelően. Aki nem járt szerecsnével az is tájékoztatást kap arról, hogy jegyigénylése sikertelen volt.

 

Egy sikertelen jegyigénylés. Kép forrása: Körkép.sk

 

A Magyar válogatott szurkolói infók nevű Facebook-csoportban olvasható visszajelzések  szerint a futballszurkolók többsége nem járt sikerrel. Ugyanakkor vannak szép számmal olyanok is, akik már most biztosak lehetnek abban, hogy sikerült jegyhez jutniuk az Eb valamelyik mérkőzésére, melyen a magyar labdarúgó válogatott pályára lép.

 hirdetes_810x300  

 

Szoboszlai Dominikék június 15-én Kölnben Svájccal, Stuttgartban pedig június 19-én  Németországgal, illetve június 23-án Skóciával mérkőznek.

 

30 millió jegyigénylés

 

Információk szerint a magyar válogatott három németországi mérkőzésére összesen 30 millió jegyigénylés érkezett.

 

Az UEFA előírásai szerint a  stadion kapacitásának 85 százaléka fele-fele arárnyban kerül értékesítésre a két válogatott szurkolótábora között. A többi belépőjegy a nemzeti szövetségé, szponzoroké, illetve VIP-jegyek.

 

Akik most nem jártak szerencsével, azoknak március folyamán még lehetőségük lesz hivatalosan jegyet vásárolni az UEFA tájékoztatása alapján. Ez az ún. harmadik körös értékesítés, melynek során azokat a belépőjegyeket dobja piacra az Európai Futballszövetség, amelyeket az első két körben nem vásároltak meg a kisorsolt, szerecsés szurkolók.

 

Sok szurkoló várhatóan jegy nélkül is kint lesz az egyes helyszíneken, bízva abban, hogy az ottani fanzónákban, ulletve a fekete piacon sikerül majd jegyhez jutnia. Ha így sem jár sikerrel, maradnak a pubok, kocsmák Kölnben illetve Stuttgartban, és legalább a mérkőzések előtti szurkolói vonulásnál belekóstolhatnak a kiutazók abba a feledhetetlen légkörbe, ami a labdarúgó Európa bajnokságokat általában kíséri.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!