Nyitókép: Dajto live, reprofoto

 

Osztálykülönbségű győzelmet aratott a sárga-kékek felett a Nagyszombat a Niké liga rájátszásának első fordulójában. Vereségével a DAC 5 pontra leszakadt a dobogótól, melynek megszerzése a sokadik módosított célja az aktuális szezonban a vezetőségnek.

 

Az első félidei játék alapján egyáltalán nem tűnt sima mérkőzésnek a találkozó. Andzouana öngólja az első félidő hosszabbításában azonban zavart okozott a csapatban. A Xisco Munoz vezetése alatt általában bebiztosított védelemmel játszó csapat ha gólt kap, a jelenlegi kerettel a stúdióban ülő szakértők szerint is nehezen tud váltani és zavart okozni az ellenfélnél. Ezt láthattuk a második játékrészben Laco Molnár szerint.

 

 hirdetes_300x300  

 

Először a 68. percben egy szögletrúgás utáni 16-oson belüli keveredést követően Zeljković növelte a Nagyszombat előnyét, majd a 78. percben egy jobb oldali beadást követően a hosszúra érkező Michal Ďuriš értékesítette a hazaiak harmadik találatát.

 

Elképzelés nélkül játszott a DAC, a Spartak pedig a 89. perceben egy buta szabálytalanság után tizenegyeshez jutott. Popovič azonban védte Poznar lövését, így maradt a háromgólos hazai győzelem.

 

A mérkőzés után a hazaiak vezetőedzője elégedetten nyilatkozott a játék képéről és az eredményről. Nem felejtett el odaszúrni, hogy ha nem ilyen jószívűek, akár több gólt is rúghattak volna.

 

 

A DAC vezetőedzője Munoz elismerte, hogy az öngól kibillentette a csapatot, és nem tudták ellenfelükre erőltetni akaratukat. Egyúttal elnézést kért a szurkolóktól az eredmény miatt. Hozzátesszük, hogy leginkább a játék képe is a mutatott minőség miatt kellene elgondolkodniuk az illetékeseknek. Hiszen Világi Oszkár klubtulajdonos szezon eleji nyilatkozata szerint ez minden idők legerősebb DAC kerete…

 

A DAC jövő szombaton 17.30 órától a Zsolnát fogadja. Kérdés, mennyien lesznek kíváncsiak a lelátókon erre a teljesítményre.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.