MTI/Koszticsák Szilárd

 

Vincenzo Montella szövetségi kapitány „hosszú évek alatt gondosan felépített” csapatnak tartja a magyar labdarúgó-válogatottat, amellyel pénteken megmérkőzik a török nemzeti együttes.

 

„A magyar válogatott erősségét illetően elég megnézni az elmúlt évek eredményeit, ugyanis 2022 óta mindössze háromszor kapott ki. Marco Rossi hosszú évek alatt gondosan felépítette a csapatot”

 

– mondta sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére a törökök szintén olasz szakvezetője, aki elárulta, kollégáját néhány éve teljesen véletlenül ismerte meg egy vakációzás során, azóta viszont rendszeresen beszélnek.

 

Montella gyönyörűnek nevezte a Puskás Arénát, melyet korábban még nem látott, szerinte meccs közben biztosan még szebb lesz, ahogy a szurkolók megtöltik.

 hirdetes_300x300  

„Versenyképes csapatokat válogattunk ki az Eb-felkészülésre, mert semmi értelme papíron gyengébb ellenfelekkel játszani, abból nem tanulunk és nem fejlődünk. Nekem különösen fontos az előttünk álló négy barátságos mérkőzés, mert szeptemberi kinevezésem óta csak négy találkozója volt a válogatottnak”

 

– fogalmazott a 49 éves Montella, aki hozzátette, a magyar csapatra azért esett a választásuk, mert több felállást és taktikát képes alkalmazni egy meccsen belül.

 

A nyári kontinensviadal kapcsán azt mondta, éjjel is szép álmai vannak, de még nagyobbak, amikor felkel. Kiemelte, elsődleges célja, hogy a szurkolók büszkék lehessenek a török válogatottra.

 

A játékosok részéről Zeki Celik energikusnak nevezte a magyar csapatot, amelynek nagy erénye, hogy régóta Marco Rossival készül.

 

„A magyarok játékstílusa nagyon hasonlít a mienkre, ezért a mostani különösen fontos próba lesz az Eb előtt”

 

– mondta az AS Roma védője, aki nem őriz szép emléket a magyar fővárosról, mivel tavaly a klubjával a Puskás Arénában vesztette el 11-esekkel az Európa-liga döntőjét.

 

A Puskás Arénában telt ház előtt 20.45-kor kezdődő találkozót az M4 Sport, az m4sport.hu és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti.

 

M4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!