Lebontották Mao Ce-tung szobrát - Körkép.sk
Friss hírek

Lebontották Mao Ce-tung szobrát

Nem volt engedély a felállítására, ezért a helyi sajtó beszámolója szerint eltávolították Mao Ce-tung 37 méter magas aranyozott szobrát, amelyet pár napja a Kína szívében fekvő Henan tartományban emeltek.

 

 

A Tunghszü megyében, Csusikang falu határában felállított szobor korábbi kínai hírek szerint hárommillió jüanba (mintegy 430.000 euróba) került, a költségeket egy helyi üzletember és helyi lakosok állták.
 

A People’s Daily című kínai napilapot a falu egyik illetékese arról tájékoztatta, hogy a szobor felépítésére nem volt engedély, ezért kellett lebontani. Tunghszü földhivatala szintén megerősítette az emlékmű eltávolítását, de annak okáról nem tudtak felvilágosítást adni – írta a BBC pénteken.
 

A kommunista vezetőt ülő helyzetben ábrázoló gigantikus szobor képe a napokban bejárta a világot.
 

A szobor felállítása miatt Kínában az interneten kritikák is megjelentek, de sokan védelmükbe vették az emlékművet. Annak ellenére, hogy annyi ember haláláért volt felelős, Maót sokan tisztelik az ázsiai országban. Hszi Csin-ping államfő a történelem “nagy alakjaként” méltatta, bár elismerte, hogy követett el “hibákat”.

 

MTI

nyitókép: offmedia.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket