Az ingatlanfejlesztők kínálata további ezer lakással bővült tavaly Pozsonyban. A statisztikák szerint új rekord született az eladó lakások számát tekintve, miközben naponta átlagosan 10 lakást adnak el a fővárosban.

 

A Lexxus és a Bencont ingatlanközvetítő statisztikái szerint tavaly minden városnegyedben új lakások sora épült, összesen körülbelül 3 ezer lakás keresi új tulajdonosát. Öt új projekt építése kezdődött meg, négy korábbi tovább bővült.

 

Az ingatlanpiac felélénkítéséhez hozzájárult az alacsony kamatú ingatlanhitelek hitelek is. A 2015-ös boom azzal is magyarázható, hogy idén januártól szigorodtak a fiatalok lakáshitel-támogatásnak feltételei, sokan igyekeztek ezért még decemberben túlesni a lakásvásárláson.

 

 hirdetes_810x300  

2015 utolsó negyedévében 916 lakást adtak el, ami 30 százalékkal több, mint 2014 hasonló időszakában. Az egész évben összesen 3 840 lakás cserélt gazdát, a legtöbb Ligetfalun, a legkevesebb Pozsony Óvárosban. A legkelendőbbek továbbra is a kétszobás lakások – összesen 45 százalékos a piaci részesedésük a teljes fővárosi ingatlan piacon.

 

Az ingatlanközvetítők statisztikájából az is kiderül, egy háromszobás lakás ára átlagosan 130 ezer és 150 ezer euró között mozog, adóval együtt Pozsonyban.

(SME)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!