A szilveszteri kölni molesztálások és rablások után az ügyészséghez több feljelentés is érkezett a rendőrök eljárása miatt.

 

A feljelentésekkel az aacheni ügyészség foglalkozik. Szóvivőjük, Jost Schützberg a WESTFALEN-BLATT portált idéző aktuality.sk szerint szerdán válik ismertté, elfogadja-e az ügyészség a feljelentéseket. Azt nem akarta elárulni, pontosan mennyi érkezett.

 

A tartományi miniszter szerint a rendőrök nem vétkesek

 

 hirdetes_810x300  

Ralf Jäger (SPD) tartományi belügyminiszter a bevetésen részt vevő rendőrök védelmére kelt. „Akik ott voltak, megtettek minden tőlük telhetőt. De kevesen voltak,“ jelentette ki a belügyekkel foglalkozó parlamenti bizottság ülésén.

 

Mint elmondta, hibás volt az akció irányítása. Azt is hozzátette, hogy napokkal az incidens után olyan benyomás alakult ki, mintha a rendőrség el akarta volna tussolni az ügyet.

 

A rendőrfőnök belebukott

 

Az ü események miatt lemondásra kényszerült Wolfgang Albers tartományi rendőrfőnök, akinek már keresik utódját. Mindezt még a nagy karnevál kezdetéig szeretnék lezárni, mely az utóbbi években közel egy millió embert vonzott a városba.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!