A Magyar Közösség Pártja szerint az egészségügyi miniszter nem a probléma megoldásán fáradozik. Helyette jogi lehetőségeket keres azoknak a nővéreknek, akik hajlandók lennének visszavonni felmondásukat, ha nem félnének attól, hogy felmondásuk visszavonása esetén be kell fizetniük summás szolidaritási illetéket.

 

Németh Gabriella, az MKP szociális és egészségügyi alelnöke úgy véli, hogy a miniszter fenyegetőzése, hogy a felmondási idő letelte után a nővérek munka nélkül maradhatnak, csak a tárcavezető tehetetlenségét és tanácstalanságát bizonyítja. „Ha a problémára nem találnak nagyon gyorsan megoldást, félő, hogy a kórházi ellátás egyes intézményekben februártól összeomlik” fogalmazott.

 

A Magyar Közösség Pártja szolidaritásáról biztosítja a nővéreket és az egészségügyi dolgozókat, egyben felszólítja a szakminisztert, hogy kezdeményezze rendkívüli parlamenti ülés összehívását, hogy a négy éve húzódó problémára mielőbb megoldást találjanak.

 

 hirdetes_810x300  

„Felelőtlenségnek tartjuk, hogy a betegek ellátása és egészsége a miniszter és a kormány tétlensége miatt veszélybe kerüljön,” zárul a nyilatkozat.

 

Mint arról beszámoltunk, tegnap az SaS is kilátásba helyezte a rendkívüli parlamenti ülés összehívását, amennyiben  nem sikerül stabilizálni az egészségügyben uralkodó helyzetet, a kórházi ápolók pedig felmondásuk után elmennek a kórházakból.

 

Körkép.sk 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!