A Saríán alapuló szolgáltatásokat vezet be a BAWAG PSK osztrák bank az ügyfeleinek. Ezzel az országban élő 600 ezres moszlim lakosságot szeretné megcélozni. A bonyolult jogrendszeren alapuló banki szolgáltatások lényege, hogy a Korán tanításából indulnak ki.

 

A hagyományos banki szolgáltatásokkal összehasonlítva a különbség, hogy például tilos a kölcsönöknél kamatot kérni. A bank a kamat elmaradását úgy kerüli ki, hogy egy ingatlanhitelnél a bank megvásárolja a kiszemelt ingatlant, majd a kliensnek nagyobb összeg után számlázza ki a havi törlesztő részleteket.

 

A befektetéseknél nem fektethetik be a kliensek pénzét hazárdjátékokba, fegyverekbe, pornográfiába vagy disznóhúsba fektetni.

 

 hirdetes_810x300  

Ausztriában közel 600 ezer muzulmán él, elsősorban bosnyákok és törökök. Az iszlám bankrendszer globálisan felfutóban van,  tavaly Németországban nyitották az első iszlám bankot az eurozóna országain belül, a Kuveyt Türk (KT) Bank AG. A BAWAG PSK döntése nagy felháborodást váltott ki Ausztriában, az ellenzők azt kifogásolták, hogy ez egy újabb lépés Európa iszlamizációja felé.

 

A számlaszolgáltatás február 4-től lesz elérhető.

 

 

Liebe Community,es ist uns wichtig, noch einmal klar und deutlich festzuhalten: Die neuen AMANA Girokonten basieren auf…

Posted by BAWAG PSK on Friday, 15 January 2016

 

(aktuality.sk)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!