Frissítve: 11.48. A kassai U.S. Steel új módszerrel próbálkozik, hogy megszabaduljon alkalmazottai egy részétől. Azoknak, akik hajlandóak a kassai vasműből korkedvezménnyel nyugdíjba menni, a vállalat nagylelkű lelépőt fizet, mégpedig az illető fizetésének tízszeresét. A vállalatnál az átlagkereset 1900 euró környékén mozog, így egy átlagos lelépő összege elérheti a 19 000 eurót is.

 

Becslések szerint néhány tucat ember távozására lehet számítani a csalogató lelépő hatására, legfeljebb 100 emberről lehet szó. „A távozás önkéntes alapú, de feltétele a munkaviszony megszűnése. A feletteseknek ezért meg kell vizsgálniuk, hogy az adott pozíciót össze tudják-e vonni egy másikkal, így lehetővé tennék az alkalmazott távozását” – nyilatkozta Mikuláš Hintoš.

 

A vállalat vezetése részleteket nem árult el. „Ez az alkalmazottakat érintő program, ezért a jóváhagyásáig tartalmáról elsősorban velük kommunikálunk.” – mondta Ján Bača, a U.S. Steel szóvivője.

 hirdetes_810x300  

 

Mint arról december elején már beszámoltunk, a kassai vasmű súlyos gazdasági problémákkal küzd, mely a 2009-es válsághoz hasonlítható. Ennek oka a Kínából beáramló olcsó import acél, mely munkahelyek ezreit veszélyezteti a kelet-szlovákiai régió legnagyobb munkaadójánál.

 

HNonline.sk/Körkép.sk

Nyitókép: wsj.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!