Frissítve január 30-án – az Unilever álláspontjával.

 

Az Unilever cég a tavasztól csökkenti néhány kedvelt jégkrém mennyiségét a csomagolásban, s mindezt a fogyasztók egészségével indokolta. A jégkrémek űrtartalma 10-30 százalékkal is csökkenhet. Néhány fajta gyártása pedig teljesen abbamarad, mint a Magnum Infinity Chocolate & Caramel vagy Cornetto Choc ’N’ Ball, melyek 274 kalóriát tartlamznak.

 

Az Unilever brit menedzsere azt nyilatkozta, hogy az egyes jégkrémek kalóriatartalmának felső határát a  250 kalóriában húzták meg, hogy megőrizzék a fogyasztók egészségét. A Magnum Almond kiszerelése így 110 ml-ről 100-ra csökkentik, a Magnum Classic 120 ml helyett 110 ml lesz. Ez utóbbi esetében a csoki önteten is terveznek spórolást.  Miközben a brit média arról értesült, hogy az ár ugyanakkora marad.

 

 hirdetes_300x300  

Frissítés: Cikkünk után az Unilever Körkép.sk-hoz eljutatott közleményében azonban jelezte, hogy a Magyarországon forgalmazott Magnum Classic, Almond és White, valamint a Cornetto termékek töltőtömege 2016-ban nem változik.

 

Bár több édességgyár is tett hasonló lépéseket mint az Unilever a brit piacon, és azokat a fogyasztók egészségével való törődéssel indokolták, a cégek számára azonban a nagyobb motivációt valószínűleg a forgalom növekedése jelenti. Ennek iskolapéldája a Coca Cola, amely az utóbbi években a kisebb pléhdobozok eladásokra helyezte a hangsúlyt.

 

A kisebb dobozokból ugyanis jóval több fogy, mivel a vásárlókra inkább ezt veszik pszichológiai okokból (ezt még megengedhetem magamnak), miközben a kisebb csomagolás literenkénti ára jóval magasabb, összehasonlítva a jóval gazdaságosabb 2 literes kiszerelésekével.

 

(trend.sk)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!