Kemény Dénes az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, mindkét csapat esetében megvolt az az önvizsgálat a vb után, amire szükség volt. „A lányoknál összejött az arany és a fiúk is éremmel jöttek haza. Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy az eredményhirdetéskor az ellenfél himnuszát még mindig jobb a dobogóról hallgatni, mint a lelátóról.”

A korábbi sikerkapitány hozzátette, hogy a nők olimpiai kvalifikációja azért volt fontosabb, mint a férfiaké, mert „a fiúk áprilisban nem tudják nem kvalifikálni magukat”. „A lányok viszont nehezebb helyzetben lettek volna a kvalifikációs tornán, ezért egy huszárvágással, az aranyéremmel meghozták a tizenhárom kvótát.”

A férfiak szereplésével kapcsolatban sincs hiányérzete az elnöknek. „A csapat visszajött arra a szintre, ahova való. Egy-két góllal jó néhány közepes vagy erős csapatnál jobb, ami egy mérkőzésen lehet így vagy úgy. Montenegrótól kikaptunk, a horvátokat megvertük. Ezek nehéz meccsek, itt körülbelül egyforma szinten vagyunk. Azt lehetett látni, hogy a csapat újra úgy játszik és olyan erős, mint a ’13-as, ’14-es évben. Egy arany és egy bronz annyira jó teljesítmény, hogy most Európában egyetlen nemzet sem tudott produkálni, mint mi.”

 

Kemény elmondta, hogy a riói olimpiával kapcsolatban egyelőre nem fogalmazott meg elvárást az elnökség, de szerinte erre nincs is nagy szükség, mert a szövetségi kapitányok és a játékosok önmagukkal szembeni igénye összhangban szokott lenni az elnökséggel és a szurkolókkal.

 

 hirdetes_810x300  

telesport.hu

Nyitókép: telesport.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!