Elek Gábort és Ambros Martint nevezte ki a női kézilabda-válogatott kapitányainak kedden a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), amely közös megegyezéssel szerződést bontott Talant Dujshebaevvel, a férfi válogatott szakvezetőjével.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Elek Gábor és a spanyol Ambros Martin munkáját Siti Beáta segíti majd. Kinevezésüket, amely a következő négy mérkőzésre, közte két Eb-selejtezőre szól, Pálinger Katalin, a női szakágért felelős alelnök javasolta, a döntést az elnökség egyhangúlag hozta meg. Németh András, a női válogatott előző kapitánya a decemberi világbajnokság után mondott le, amelyen csapata 11. lett, így nem indulhat az olimpián. Elek Gábor a Ferencváros, Ambros Martin a Győri ETO vezetőedzője.

 

 

A női válogatott legközelebb március közepén vív tétmérkőzést, akkor kétszer is találkozik a lengyelekkel Eb-selejtezőn (9-én vagy 10-én idegenben, illetve 12-én vagy 13-án).

 
A sajtótájékozattón az is kiderült, hogy a férfi válogatott szövetségi kapitányával, Talant Dujsebajevvel szerződést bont a magyar szövetség, az utód kiléte egyelőre nem ismert. Az olasz-spanyol szakembernek Kocsis Máté köszönetet mondott eddigi munkájáért, egyúttal jelezte, a döntés egyik oka az volt, hogy a tréner nem él „életvitelszerűen” Magyarországon. A 47 esztendős, kirgiz származású tréner utódjáról később születik döntés.

 hirdetes_300x300  

 

 

telesport.hu

Nyitókép: telesport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!