Észak-Korea várhatóan az északnyugati partvidékéről készül rakétát kilőni – közölte csütörtökön a szöuli védelmi minisztérium. A tárca szerint készek elfogni ezt a rakétát vagy annak részeit, ha az dél-koreai területre esne.

 

 

Phenjan az ország északnyugati részén található Szohe űrközpontból fogja felbocsátani a nagy hatótávolságú ballisztikus rakétát – közölte a szöuli védelmi tárca szóvivője. A minisztériumban hozzátették, szükség esetén – tehát ha dél-koreai területre esne – készek elfogni ezt a rakétát vagy annak részeit.

 

 hirdetes_810x300  

 

Az NHK japán televízió ugyanakkor műholdfelvételek alapján észlelte, hogy egy mobil rakétaindító szerkezetet egy másik rakétabázisra, az észak-keleti partra szállítottak. Tokióban ebből arra következtetnek, hogy Phenjan esetleg további, kisebb hatótávolságú rakétákat is készül kilőni.

 

 

Észak-Korea kedden egy műhold felbocsátásának szándékát jelentette be, amit megerősített a londoni székhelyű Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) egyik szóvivője is. A japán Kyodo hírügynökség értesülései szerint a tesztet a Nemzetközi Távközlési Egyesületnek (ITU) is bejelentették.

 

 

Az észak-koreai tesztek célja nem műholdak Föld körüli pályára állítása, hanem a hasznos terhet szállító, nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták tesztelése.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!