Az Európai Unió Tanácsa pénteken felszólította Görögországot, hogy három hónapon belül szüntesse meg a határvédelemben mutatkozó komoly hiányosságait. Így döntöttek az EU-s gazdasági és pénzügyminiszterek pénteki találkozójukon (Ecofin).

 

Görögországnak 50 ajánlást kell teljesítenie ahhoz, hogy a tagállamok ne állítsák vissza a belső határok ellenőrzését két évre. Amennyiben ezt megteszik, az, ha nem is a Schengeni övezet végét jelenti majd, de precedensértékű lesz. Több politikus szerint a dél-európai, válság sújtotta országnak nincs pénze az ajánlások kivitelezésére.

 

Az MTI információi szerint nem a görögök ellen irányul a most meghozott döntés, hanem jogalapot akarnak ahhoz szolgáltatni az uniós honatyák, hogy fenntartsák a már működő határzárakat és ellenőrzéseket az EU belső határain (pl. német-osztrák, dán-német, dán-svéd határokon, stb.).

 

 hirdetes_810x300  

Közben a görög fővárosban tömegek tüntetnek az adó- és nyugdíjreform miatt, az elmúlt hetekben számtalan sztrájkra került sor, szinte a gazdaság minden területét érintették a tüntetések, gyakorlatilag nem volt nap, ami sztrájk nélkül múlt volna el.

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!