Nem sokkal azután, hogy Ľubomír Jahnátek mezőgazdasági miniszter (Smer-SD) elbüszkélkedett az üzletek és áruházláncok nagyobb megbízhatóságával kapcsolatban, napvilágra került az információ, miszerint már nem csak a Tesco található a milliós bírságot elszenvedő üzletek listáján.

 

A liptószentmiklósi Kaufland szintén egymillió eurós büntetést kapott, mivel a Szlovák Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyelet munkatársai több alkalommal is hiányosságokat észleltek az áruházban.

 

Amint azt a DenníkN napilap munkatársai megtudták, az ellenőrök megrongált csomagolású mélyhűtött termékeket, rothadt karfiolt és lejárati dátumot nem tartalmazó fagyasztott pizzákat találtak. Ezen kívül az áruház nem tartotta meg az előírások szerinti hőmérsékletet a fagyasztott termékeknél.

 

 hirdetes_300x300  

A liptószentmiklósi Kaufland az előző években is kapott már kisebb büntetéseket, pár ezer eurós nagyságrendben.

 

Az áruházlánc vezetője, Paul Pauls szerint más országban nincsenek olyan magas büntetések, mint Szlovákiában. A Kaufland kereskedelmi elemzője, Ľubomír Drahovský szerint az ilyen nagyságrendű büntetéseknek nincs nevelő-megelőző jellege, mert a büntetés nagysága sincs összhangban a bevételekkel.

 

DennikN.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!