Bár rekordalacsonyak a benzinárak, a szlovák autósok mégsem lehetnek elégedettek. Az összes szomszédos országban olcsóbban tankolhatnak a sofőrök, mint nálunk.

 

A szlovák benzinárak 7 éve nem voltak ilyen alacsonyak, a gázolaj 11 éves minimumon van.  Szlovákia azok közé az európai országok közé tartozik, ahol jelenleg egy euró alatt van a gázolaj ára. Ettől olcsóbban tankolni már csak 8 országban lehet, köztük az összes szomszédunknál.

 

Ami a 95-ös oktánszámú benzint illeti, Szlovákia a 28 ország közül a középmezőnyben helyezkedik el. Az Unión belül a lengyeleknél lehet a legolcsóbban megtankolni a kocsinkat, legyen szó gázolajról vagy benzinről. Észtország is autós paradicsom, ott a benzin literenkénti ára szintén egy euró alatt.

 

 hirdetes_300x300  

Ha tankoló-turizmusra adnánk a fejünk, nem árt tudni: ha Lengyelország felé vesszük az irányt, 50 kilométert is megéri elmenni a legközelebbi töltőállomásig gázolajért. A benzin esetében 100 kilométert is érdemes utazni Lengyelországig, 50-55 kilométert Magyarországig és Csehországig, 40 kilométert Ausztriáig. Ezek azok a távolságok, amikor még mindig spórolunk, ha tankolunk.

 

(Trend)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!