További halasztást szenved az Európai Unió állam- és kormányfőinek plenáris tárgyalása a brit reformelképzelésekről – jelentette be a Twitteren péntek délután Preben Aamann, az Európai Tanács elnökének szóvivője.

 

 

A tagállami vezetők az eredeti tervek szerint „angol reggeli” fölött véglegesítették volna a megállapodást, ám ezt később ebéddé, majd „étkezéssé” minősítette át Aamann; a szóvivő legalább öt halasztást jelentett be a Twitteren. Korábban 13.30-at, majd 14.30-at, 15.30-at, kisvártatva pedig 16.00 órát jelölt meg várható kezdésként. Ilyenkor a tagállami vezetők rendszerint kisebb csoportokban egyeztetnek, pihennek, Donald Tusk pedig „gyóntatásnak” nevezett kétoldalú megbeszéléseket folytat, hogy a 28-ak végül egyezségre tudjanak jutni.
 

A helyszínen lévő újságírók arról számoltak be, hogy a tagállami vezetők egymás után hagyják el az épületet, a vacsorát pedig este nyolcra tűzték ki. Egy neve mellőzését kérő uniós forrás arról számolt be: „esély” van rá, hogy a vacsoránál sikerül majd megállapodni a britek által szorgalmazott reformokról.
 

Egy neve mellőzését kérő tisztviselő arról számolt be, hogy a tanácskozáson kritikus a helyzet, az egyeztetések legkorábban este folytatódnak, a tagállami delegációkat pedig arra kérték, hogy szombatra is foglaljanak szállást.

 hirdetes_300x300  

 

 

MTI

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!