Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy 4 éves kisfiút Egyiptomban. A vád 4 gyilkosság, 8 gyilkossági kísérlet, garázdaság és állami tulajdon rongálása volt.

 

Az egyiptomi ügyészség döntése alapján ezeket a bűncselekményeket a vádlottnak akkor kellett volna elkövetnie, mikor még 2 éves sem volt. Erről a bizarr hírről közölt cikket a Jerusalem Post izraeli napilap.

 

A fiú neve Ahmed Mansour Karni, és a napilap értesülései szerint vele együtt további 114 személyt ítéltek el Kairóban. Ahmed védőügyvédje arról igyekezett meggyőzni az ügyészséget, hogy a 2012 szeptemberében született fiú neve a vádlottak listájára csak tévedésből íródhatott rá.

 

 hirdetes_810x300  

A jogi képviselő szavaira hivatkozó sajtó szerint a fiú anyakönyvi kivonata azután került csak bemutatásra az ügyészségen, hogy neve rákerült a vádlottak listájára. Az eset közben a katonai bíróság elé került, ami a fiú távollétében meghozta az ítéletet.

 

Az ügyvéd szerint az eset azt bizonyítja, hogy a bíró még a vádiratot sem olvasta el, Az egyiptomi ügyészség eljárása a sajtó és a jogi szervezetek célkeresztjébe került. A felháborodás a közösségi portálokon rendkívüli gyorsasággal terjed, mindenki egyöntetűen állítja, hogy Egyiptomban nincs működőképes bírósági rendszer, az bíróságokon káosz uralkodik.

 

A Jerusalem Post cikke végén az egyiptomi ügyvédi kamara elnökét idézi, aki szerint a józan ész Egyiptomban már rég öngyilkosságot követett el, és ma az ország bíróságait elmebetegek bandája irányítja.

 

Egyibtomban egyébként 2013 óta 1000 embert ítéltek halálra, és több mint 40 ezer embert börtönöztek be. Az ENSZ szerint Egyiptomban az elmúlt években 1200 embert ítéltek halálra két olyan tömeges vizsgálat során, amelyeknél súlyos eljárásai szabálytalanságokat követett az Egyiptomi igazságszolgáltatás.

 

RTVS

Nyitókép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!