Az Obama adminisztráció kedden közzétett több dokumentumot, amelyeket Oszama bin-Laden elfogásakor és megölésekor foglaltak le 2011. május 2-án.  

 

A dokumentumok között szerepelt egy levél, amelyben az amerikai polgárokat arra szólítja fel, hogy segítsenek Barack Obamának a „katasztrofális” globális éghajlatváltozás elleni harcban, és „mentsék meg az emberiséget”.

 

Az „amerikai emberekhez” íródott, aláírás és keltezés nélküli levelet az amerikai hírszerzés egyértelműen bin-Ladennek tulajdonítja, és úgy becsülik akkortájt íródhatott, amikor Obama először lépett hivatalba – 2009-ben.

 

 hirdetes_810x300  

A történelem egyik leggyűlöltebb terroristája – aki felelős volt a 2001. szeptember 11-ei New York-i és Pentagon elleni terrortámadásokért -, a gazdasági lobbi befolyását és az Irakban illetve Afganisztánban folytatott amerikai háborúkat hibáztatja a 2008-2009-es globális pénzügyi és gazdasági válságért.

 

A levélben a terrorista-vezér arra szólította fel az amerikaiakat, hogy indítsanak „forradalmat a szabadságért”, és mentsék ki Obama elnököt e „befolyások” alól.

 

„A világnak erőfeszítéseket kell tennie a gázok kibocsátásának csökkentéséért.”, olvasható a levélben. Egy másik helyen a következőt írta a szerző. „Ez a Föld két legnagyobb kultúrája közti harc, és a globális éghajlatváltozás katasztrófájának árnyékában zajlik”.

 

Reuters.com

Nyitókép:Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!