Humanitárius katasztrófától tartanak a görög-macedón határon, már csaknem 14 ezren vannak a görögországi Idomeninél, közülük 4 ezer gyerek – számolt be az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti Híradója.

 

 

 

Hozzátették: a migránsokat nem lehet meggyőzni, arról hogy nem jutnak át a görög-macedón határon, a görögök mégsem merik őket visszavinni, mert félnek attól, hogy az ellenállás miatt „háborús helyzet” alakulna ki a rendőrség és a bevándorlók között.
 

 

 hirdetes_810x300  

Az M1 tudósítója a helyszínről arról számolt be, hogy péntek óta már azokat is visszaküldik a táborból, akik családegyesítés vagy tanulmányok folytatása céljából érkeznek Európába, illetve az unió valamelyik tagállamába, továbbá azokat a szíriai fiatalokat is, akik a sorozás elől menekülnek.
 

Körülbelül 12-14 ezer menekült torlódott fel a görög-macedón határon. Járványtól is tartani kell. Forrás: hirek.ma
Körülbelül 12-14 ezer menekült torlódott fel a görög-macedón határon. Járványtól is tartani kell. Forrás: hirek.ma

 

 

Pénteken nyolcvan migráns léphetett át a macedón oldalra, Gyevgyelijába, miután átestek egy nagyjából félórás interjún, amelyet a rendőrség tolmácsok segítségével folytatott le – tette hozzá a tudósító.

 

 

Járvány kialakulásától is tartani kell

 

 

Az idomeni tábor átmeneti állomásnak épült, ahol a migránsok egy-két órát, legfeljebb 1-2 napot tartózkodnak. Emiatt most katasztrofális állapotok uralkodnak, a migránsok térdig járnak a szemétben, mindenhol ételmaradék. Civil szervezetek szerint csak idő kérdése, mikor üt ki járvány. Egyébként pedig már most is sok a beteg.

 

 

A legtöbb esetben felső légúti megbetegedéseket, a hosszú gyaloglás okozta sérüléseket, a túlterheltség miatti rosszulléteket, kisebb belgyógyászati problémákat kellett eddig kezelni.

 

 

 

MTI, Hirado.hu

Nyitókép: hirek.ma

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!