A Sieť elnöksége ma 15:00-tól Pozsonyban ülésezett a tervezett kormányalakítással kapcsolatban. Az ülés után Radoslav Procházka, a párt elnöke sajtótájékoztatón elmondta, hogy 8 új feltételük van a kormányba való belépésüknek.

 

Ezek között szerepel: garázs-cégek elleni törvény elfogadása, politikusok anyagi felelősségvállalásának előfeltételeinek megteremtése, a természetes és jogi személyek adóterheinek csökkentése, a családi pótlék folyósításának meghosszabbítása a jelenlegi 3-ról 5 évre.

 

A párt továbbá követelni fogja a vállalkozók számára egy olyan csomag elfogadását, amely tartalmazná az adólicenc és az átalánydíjak eltörlését a mezőgazdasági vállalkozók és kisiparosok számára.

 

 hirdetes_300x300  

Infrastruktúra szempontjából az R2, R3 és R4 gyorsforgalmi utak megépítését szorgalmazza. Illetve Szlovákia élelmiszeripari önellátását jelölte meg Procházka prioritásként.

 

Az Aktuality.sk kérdésére, hogy nem támaszt-e túlzott elvárásokat a Sieť, miközben ő a legkisebb parlamenti párt, Procházka így válaszolt: „Meg vagyunk győződve, hogy ezek a feltételek segíthetnek Szlovákiának előrelépni. Meggyőződésünk, hogy ezek a feltételek reálisak és teljesíthetők”.

 

Robert Ficoval való nem formális találkozójáról így nyilatkozott: „ Nem tudom önöknek megmondani, hogy kivel találkozom ma, holnap vagy holnapután. Mire fel ez a kérdés? Lehet, hogy találkozom vele. Egy parlamenti párt elnöke vagyok, és akkor találkozok egy másik politikai párt elnökével, amikor úgy vélem, eljött az ideje”.

 

 

Aktuality.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!