Robert Fico leköszönő, egyben leendő új kormányfő vizsgálja felül szövetségét a Szlovák Nemzeti Párttal (SNS), mivel aggodalomra ad okot, hogy koalíciós kormányában  többek között a szlovák nacionalista párt is helyet kapna – írta nyilatkozatában Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának (SD) vezetője csütörtökön.

 

 

 

Hozzátette: ezt a politikai lehetőséget az Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnökének el kell vetnie, mivel az kockáztatja a haladó elveket és értékeket. A szociáldemokrata képviselőcsoport arra kéri az Európai Szocialisták Pártja (PES) elnökségét, hogy vitatassa meg a Smer-SD pártszövetségi tagságát, ugyanúgy, ahogy azt megtette 2006-ben, mikor Fico először lépett koalícióra az SNS-sel – írta a politikus. 2006-ban egyébként a PES emiatt fel is függesztette a Smer tagságát.
 

 

 hirdetes_300x300  

Robert Fico csütörtökön kiadott válaszában azzal utasította el az uniós politikus bírálatát, hogy nem tud semmit a kérdéses ügyről.
 

 

„Úgy tűnik számomra, Pittellának fogalma sincsen, hogyan kell kormányt alakítani” – fogalmazott a leendő kormányfő. Mindenkinek abban az ügyben szabadna csak véleményt formálnia, amelyet ismer. „Nagyapám mindig azt mondta: jól válogasd meg a szavaid, ha olyan dolgokról beszélsz, amikhez nem értesz” – hangsúlyozta Fico.

 

 

MTI, TASR

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!