Mária
  • HUF: 346.53
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 27 °C
Friss hírek

Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét

Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét, amely a legnagyobb keresztény ünnepre, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka. Virágvasárnap Jézus bevonulásáról Jeruzsálembe emlékezik meg a katolikus egyház – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményében.

 

Hirdetés(x)

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ünnep alkalmából az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét – tájékoztott Monostori László érseki irodaigazgató-helyettes.

 

Hirdetés(x)

A virágvasárnapi szentmise a bevonulásra emlékező körmenettel kezdődik, melynek során a hívek pálmaágakkal és barkákkal köszöntik a templomba bevonuló papot és kíséretét, ahogy egykor a jeruzsálemiek is hódoltak Krisztus előtt.

 

A virágvasárnapi liturgia része a hívek által hozott barkaágak megáldása.

 

Ez a vasárnap “az Úr szenvedésének vasárnapja” néven ismert a liturgiában, és a szertartás során elhangzik Jézus szenvedéstörténete, a passió. A katolikus egyház ezzel fejezi ki, hogy a dicsőséges bevonulás Jeruzsálembe a kezdete annak az eseménysornak, amely Jézus szenvedésével és halálával folytatódik, majd feltámadásával teljesedik be, “megvalósítva a megváltást, amely az emberek számára az örök életet hozta el” – olvasható az MKPK közleményében.

 

MTI

 

Nyitókép: mult-kor.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket