Röviddel mai havannai koncertjük előtt a Rolling Stones  spanyol nyelvű videón köszöntötte a rajongókat, történelmi koncertet ígérve ma estére.

 

Az 1959-es forradalom ót ez az első alkalom, hogy a világhírű brit rock zenekar nagyszabású koncertet ad a kommunista országban. Az ingyenes fellépés helyi idő szerint 20.30-kor (mi időnk szerint 01.30-kor) kezdődik a havannai sportközpontban.

 

Az előzetes becslések 400 ezer résztvevővel számolnak.

 

 hirdetes_300x300  

„Rengeteg hihetetlen helyen játszottunk már, de a havannai koncert történelmi esemény lesz számunkra. Reméljük, hogy nektek is. Köszönjük, hogy eljöhettünk a gyönyörű országotokba,” üdvözölt videón a Rolling Stones frontembere, Mick Jagger.  „Hola Cuba!” Köszöntik az egy perces videó elején a zenekar hetvenéves tagjai,  Jagger, Charlie Watts, Ronnie Woods és Keith Richards.

 

A koncertre három nappal Barack Obama történelmi kubai látogatása után kerül sor. A helyiek 80 méter hosszú pódiumot készítettek a fellépésre, a küzdőtérre 10 nagyméretű kijelzőt szereltek, ami helyi vélemények szerint eddig elképzelhetetlen volt Kubában. A kommunista szigetországban ugyan soha nem tiltották be a rockot, a helyi rezsim azonban sokáig  „imperialistának” tartotta azt, és üldözte. A 80-as években kezdődött a tolerancia a zene iránt, az utóbbi évtizedben pedig fokozatosan az állami médiában is részben megjelent.

 

Bár a Rolling Stones nagy koncertkörútja, az Olé Tour március közepén hivatalosan már véget ért Mexikóvárosban, a zenekar megtoldotta a turnét a kubai fellépéssel.

omediach.com

Nyitókép: rollingstones.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!