A Bundesliga 29. fordulójában vasárnap délután rendezték a Revierderbyre keresztelt Ruhr-vidéki rangadót a Schalke és Dortmund összecsapását.

 

A találkozón mindkét csapat számára nagy volt a tét, hiszen a Borussia Dortmund a bajnoki címért, míg a Schalke a Bajnokok Ligájába való bejutásért harcol. Thomas Tuchel a Dortmund vezetőedzője nagyon tartalékos összeállításban küldte pályára a fiait, gondolván a sorsdöntő, csütörtöki Európa-liga visszavágóra a Liverpool ellen.

 

Az első félidő felejthető játékot hozott, nem úgy mint a második. A második játékrészben a német focihoz megszokott lendületes fantasztikus mérkőzést láthatott a stadionba kilátogató közel 60 ezer néző. A derbyn a Dortmund szerzett vezetést Kagawa fantasztikus megmozdulásával, majd a Schalke fiatal tehetsége Sané hamar válaszolt a dortmundi gólra. Három perc sem telt el, és ismét vezetett a Borussia Dortmund egy pontrúgást követően Ginter fejelt a kapuba.

 

 hirdetes_300x300  

Nem sokkal később a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára Huntelaar buktatásáért, amit a holland higgadtan értékesített is. A találkozó további részében újabb találat nem született, így döntetlennel ért véget a 88. Revierderby.

 

Ami egyben azt is jelentette, hogy a Bayern München hét pontra növelte előnyét a rivális Dortmund előtt öt fordulóval a vége előtt.

 

A tabella harmadik helyén továbbra is Dárdai Pál csapata a Hertha BSC található, egy ponttal megelőzve a Bayer Leverkusen együttesét. A Bajnokok Ligájában menetelő Wolfsburg gárdája csupán a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

 

Schalke 04 – Borussia Dortmund 2:2 (0:0)


Helyszín:
Veltins Arena, Gelsenkirchen, 62 300 néző; Vezette: Zwayer
Gólszerzők: Sané (51.), Huntelaar (61., büntetőből) ill. Kagawa (49.), Ginter (56.)

 

Kép forrása: Dortmund hivatalos facebook oldala

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!