A Zika vírus veszélyesebb, mint azt eredetileg gondolták, és a feltételezettnél is nagyobb hatással lehet az amerikai társadalomra – mondta Anne Schuchat, a CDC amerikai víruskutató intézetből.

 

A kisfejűséget okozó mikrokefáliás gyermekbetegséggel járóvírus egy évvel ezelőtt bukkant fel Brazíliában. Április elején 5 092 megbetegedést regisztráltak az országban.

 

„A többsége annak, amit eddig tudunk, nem éppen megnyugtató. Mindaz, amit a vírusról eddig tudunk, nyugtalanítóbb, mint azt eddig gondoltuk,”  jelentette ki Schuchat doktornő hétfőn a Fehér házban.

 

 hirdetes_300x300  

Zika-vírussal kapcsolatos korábbi cikkeink.

 

Barack Obama elnök idén 1,9 milliárd dollár rendkívüli támogatás megítélését kérte a Kongresszustól a vírus elleni harcra. Az Egyesült Államok múlt héten bejelentette, hogy az alapból eddig jóváhagyott 589 millió dollárt az Ebola vírus kutatására fordítják

 

Anthony Fauci a Nemzeti Egészségügyi Központ (NIH) orvosa szerint átmeneti megoldásról van szó, ami nem elégséges, Amerikának szerinte több pénzt kell fordítania a szúnyogokkal szembeni harcra, a kutatásokra és a hatékony gyógyszerek kifejlesztésére is. Elmondása szerint csak nemrég sikerült megállapítani, milyen visszafordíthatatlan hatása van a Zika-vírusnak az embrióra.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!