A vízbázisok megóvása, a víz minőségének védelme nélkül nem lehet teljesíteni a fenntartható fejlődés ügyében született nemzetközi megállapodás tizenhét pontjának egyikét sem – jelentette ki Áder János államfő csütörtökön New Yorkban, az ENSZ székházában a fenntartható fejlődésről rendezett konferencián.

 

A köztársasági elnök hangsúlyozta, hogy Magyarország szívügyének tekinti a fenntartható fejlődést és szerepet vállal az ezzel kapcsolatos feladatok végrehajtásában. Elmondta, hogy Magyarország idén ismét nemzetközi konferenciát rendez a víz védelméről.

 

Helyi idő szerint reggel nyitotta meg New Yorkban az ENSZ-székházában a dán Mogens Lykketoft, az ENSZ tavaly megválasztott közgyűlési elnöke a fenntartható fejlődésről szóló nemzetközi konferenciát. A konferencia keretében pénteken több mint 150 ország állam-, és kormányfője aláírja a tavaly decemberben kötött párizsi klímaegyezményt.

 

 hirdetes_300x300  

Beszédében a köztársasági elnök a víz ügyével, mint a jövőkép egyetlen elemével foglalkozott, amely minden fenntartható fejlődési cél végrehajtásával összefügg, meghatározza az élet minőségét és befolyásolja a gazdasági-társadalmi kapcsolatokat és minden országot egyformán érint, még ha nem is egyenlő mértékben.

 

MTI

 

Nyitókép: MTI – Bruzák Noémi

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!