Transzatlanti összefogással, az Egyesült Államok és „egy erős Európai Unió” szoros együttműködésével kell választ adni a legsürgetőbb biztonságpolitikai kihívásokra – mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Hannoverben az amerikai elnökkel, a brit kormányfővel, a francia államfővel és az olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

 

A több mint kétórás informális tanácskozás után tett sajtónyilatkozatában Angela Merkel kiemelte: az illegális migráció ügyében az ötök egyetértenek abban, hogy a menekülésre késztető okok megszüntetésére kell törekedni és végre kell hajtani az EU-Törökország megállapodást.

 

A Líbiából a Földközi-tengeren Olaszországba vezető útvonallal kapcsolatban az Egyesült Államok szükség esetén készen áll közreműködni a migrációs helyzet kezelésében, és az ötök elkötelezettek a líbiai egységkormány megerősítése mellett – tette hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

Szíria ügyében közös meggyőződés, hogy a genfi békefolyamat révén politikai megoldásra kell jutni, az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcot pedig folytatni kell  – mondta a kancellár.

 

MTI

 

Nyitókép: Barack Obama amerikai elnök és Angel Merkel német kancellár is kipróbált egy virtuális valóság (VR) szemüveget a Hannoveri Vásáron. Obama kétnapos látogatáson tartózkodik Németországban (MTI)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!