Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának rangadóján a Roma legyőzte a Napolit a derby del Solén, amivel az is eldőlt, hogy a Juventus megszerezte fennállása 32. bajnoki címét.

 

AS Roma – Napoli 1:0 (0:0)
Helyszín: Roma, Stadio Olimpico Játékvezető: Orsato
Gólszerzők: Nainggolan (89.)

 

A Roma kezdte jobban a találkozót, már az első percben gólt szerezhettek volna, azonban Salah nem találta el az üres kaput. Az első félidő más komoly lehetőséget nem hozott egyik gárda előtt sem.

 

 hirdetes_300x300  

A második játékrész is álmosan folytatódott kevés, helyzettel, a hangulat sem volt az igazi. A 65. percben Mertens került helyzetbe, de fölé lőtt. Az utolsó 20 percre rákapcsoltak a csapatok több gólszerzési lehetőség is adódott.

 

Előbb a hazai oldalról El Shaarawy, majd a Napolitól Hamšík került gólhelyzetbe, de egyikük sem tudta értékesíteni. Amikor már úgy tűnt, hogy nem esik gól, érkezett a Roma belga sztárja Nainggolan. Egy beadás után elé került a labda és 18 méterről a bal alsóba tekerte a labdát.

 

A Roma ezzel a győzelmével bajnoki címhez segítette a Juventust. A torinóiak ssinórban ötödik alkalommal lettek olasz bajnokok.

 

A nápolyiakra vereségükkel két pontra feljött a róma, így még komoly csata várható a  BL csoportkört érő második helyért.

 

 

A forduló további eredményei:

 

Inter Milano – Udinese 3:1

Frosinone – Palermo 0:2

Torino – Sassuolo 1:3

Sampdoria – Lazio 2:1

Bologna – Genoa 2:0

Atalanta – Chievo 1:0

Fiorentina – Juventus 1:2

Verona – AC Milan 2:1

Carpi – Empoli 1:0

 

A Milan meglepetésre a sereghajtó Verona otthonába szenvedett vereséget, ezzel egyre távolodik az EL indulást jelentő ötödik helytől. A Fiorentinával szembeni hátrábyuk három fordulóval a vége előtt 6 pont.

 

Kép forrása: AS Roma hivatalos weboldala

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!