Belgium kiadta Franciaországnak Salah Abdeslamot, a tavaly novemberi párizsi terrortámadások fő gyanúsítottját, akit március 18-án fogtak el a hatóságok nagy rendőri erőket mozgósítva. Abdeslam az utolsó élő terrorista, aki részt vett a párizsi merényletekben.

 

A francia szövetségi ügyész szerint Abdeslam ma reggel, helyi idő szerint 9:05-kor megadta magát a francia hatóságoknak. A vád ellene terrorista indíttatású gyilkosságok és terrorista szervezettel való együttműködés.

 

Abdeslam védelmét elvállaló büntetőjogi ügyvéd, Frank Berton úgy nyilatkozott, hogy Abdeslamot azért kell elítélni, amit tett, nem pedig azért, amit képvisel, hiszen ő az egyedüli túlélő. Berton ezzel arra célzott, hogy a párizsi merényletekben részt vevő összes terroristát már megölték.

 

 hirdetes_810x300  

Berton azt is elmondta, hogy tisztában van a kockázatokkal, ami ügyfele védelmével jár. Korábban az Abdeslam védelmét ellátó belga jogásznőt, Sven Mary-t többször is megtámadták irodájában, és gyerekei rendőri kísérettel jártak iskolába. Sven Mary ugyanakkor a sajtónak lekicsinylően nyilatkozott Abdeslamról és megjegyzéseket tett ügyfele szellemi képességeire.

 

BBC.com

Nyitókép: cbc.ca

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!