Peter Sagan újabb meglepetéssel készül. Előfordulhat, hogy a riói olimpián az országúti kerékpársport aktuális világbajnoka terepkerékpár-versenyen indul.

 

Sagan múlt héten Ausztriában, tegnap pedig a csehországi Teplicén állt rajthoz, hogy felmérje esélyeit a számára régi-új kategóriában Saganról tudni kell, hogy profi karrierje előtt ebben a sportágban versenyzett, és junior világbajnoki címig vitte. Hét éve azonban már nem indult mountain bike versenyen.

 

Sagan_Teplice3
Peter Sagan a teplicei versenyen. Kép: idnes.cz

 

Grázban, a Grazer Bike-Opening Strattegg Race versenyen cross-country számában bukott, így feladni kényszerült a küzdelmet. Teplicén a Cseh Kupa viadalon azonban a negyedik helyen ért célba. Úgy, hogy vezetett, majd  defektet kapott, visszaesett a 6. helyre, de végül felküzdötte magát a negyedik helyre.

 hirdetes_810x300  

 

Sagan a Mladá fronta Dnes napilapnak nyilatkozva az olimpiával kapcsolatos terveiről is beszélt, Mint elmondta, megnézte az olimpia országúti versenyének útvonalát, amit rendkívül nehéznek tart. Legalábbis a győzelmi esélyek szempontjából.

 

Sagan_Teplice2
Peter Sagan a teplicei versenyen. Kép: idnes.cz

 

Ezért is gondolják egyre többen, hogy Sagan valójában azt tervezi, terepkerékpár kategóriában állna rajthoz Rióban.

 

idnes.cz

Képek: idnes.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!