A Munkáspárti Sadiq Khan váltja a konzervatív anglikán Boris Johnsont  London élén. Johnsont kétszer választották London polgármesterévé, de a tavalyi brit parlamenti választások után közölte, hogy harmadszor nem indul a posztért.

 

A 45 éves Sadiq Khan pakisztáni gyökerekkel rendelkezik, apja londoni buszsofőrként dolgozott és nyolc gyereke született. A 45 éves Sadiq Khan jogász, Nagy-Britanniában a Munkáspárt tagjaként posztot kapott Ed Miliband 2010-es árnyékkormányában is, ahol igazságügyi miniszterként dolgozott.

 

Sadiq Khant értékrendjét tekintve balközép szociáldemokrata, akit az emberi jogok foglalkoztatnak.  Az eredmény azt mutatja, hogy London iszlamizálódik, a főváros lakosságának már 12 százaléka muszlim (Egyébként a Nagy-Britanniában élő muszlimok 40 százaléka Londonban él.)

 

 hirdetes_300x300  

A csütörtökön tartott választások eredményét hivatalosan szombat hajnalban jelentették be. A végleges és hivatalos adatok szerint Khan jelentős előnnyel győzött: a voksok 56,8 százalékát kapta, míg fő vetélytársa az indulók népes mezőnyében Zac Goldsmith, a kormányzó Konzervatív Párt jelöltjére a választók 43,2 százaléka szavazott.

 

Khan az összesítés szerint 1,31 millió, Goldsmith nem egészen 995 ezer szavazatot gyűjtött.

 

MTI/Körkép.sk

 

nyitókép: 100percentfedup.com

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!