Ingolstadti győzelmével bebiztosította bajnoki címét a Bayern München. Guardiola csapata ezzel rekordot döntött a Bundesligában, hiszen eddig egyetlen gárdának sem sikerült egymás után négy alkalommal megnyernie a bajnokságot.

 

Sorozatban negyedik bajnoki cím

 

A szezon végén távozó spanyol tréner Pep Guardiola irányításával zsinórban harmadik bajnoki címüket szerezték a bajorok  (2014, 2015, 2016). A müncheniek immáron 26. elsőségüket jegyezhetik. A bajnoki cím megünneplése május 15-én lesz a müncheni Marienplatzon.

 

 hirdetes_810x300  

Dobogósok, élmezőny

 

A Bayern legnagyobb kihívója a szezon során a Borussia Dortmund volt. A sárga feketék sokáig harcban álltak a bajnoki címért. Thomas Tuchel legénységének nem kell szégyenkeznie, hiszen a bajorok mögött ők produkálták a leglátványosabb támadó futballt, összesen 80 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába.

 

A menetelés kapcsán mindenképpen meg kell említeni a Dortmund három játékosát. A gaboni gólvágó Aubameyang elképesztő ütemben termelte a gólokat, összesen 25 alkalommal talált a hálóba a szezon során. Az örmény Henrik Mkhitaryan teljesítménye is kiemelendő, hiszen az idei szezonban 11 gólja mellett 15 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe a társakat. Marco Reus is remek szezont futott. Sérülései ellenére is,11 találattal járult hozzá csapata sikereihez.

 

Leverkuseni hajrá

 

A dobogó harmadik fokára a Leverkusen állhat, remek hajrájának köszönhetően. Zsinórban hét megnyert mérkőzésével már két fordulóval a vége előtt bebiztosították harmadik helyüket a tabellán. Mexikói támadójuk Javier Hernandez bőven kivette a részét a gólszerzésből, összen 17 alkalommal talált a kapuba.

 

Az utolsó fordulóban dől el, ki indulhat a BL selejtezőjében és az EL-ben. A legkedvezőbb pozícióban a Mönchengladbach együttese áll, amelynek egy pont elegendő a negyedik hely megszerzésére. De harcban áll még a Mainz, Hertha és a Schalke is. Egyaránt 49 ponttal állnak a BL-t érő negyedik pozícióért.

 

 

01
Az élmezőny állása

 

 

Középmezőny

 

A középmezőny elejét a tavalyi ezüstérmes Wolfsburg és a Köln gárdája alkotja. Az első tízbe még befért az újonc Ingolstadt csapata is. A Wolfsburg számára csalódás az idei szezon, hiába szerepeltek a Bajnokok Ligájában, jövőre azonban nemzetközi szereplés nélkül maradnak.

 

Alsóház, osztályozós és kiesőhelyek

 

Az alsóházban óriási csata várható az utolsó fordulóban a kiesés elkerüléséért. Összesen hét gárda érintett az utolsó fordulóban a bentmaradásért folytatott harcban. A legrosszabb helyzetben egyértelműen a Stuttgart csapata van, akik az utolsó előtti helyen tanyáznak. A Hannover mellett a másik kieső három gárda közül fog kikerülni. A Stuttgart, Werder Bremen, Frankfurt trióból valamelyik gárda biztosan nem szerepelhet jövőre az élvonalban.

 

Az egyetlen osztályozót érő helyen jelenleg a Werder Bremen együttese áll, akik az utolsó fordulóban épp az előttük álló Frankfurt együttesét fogadják a kiesési rangadón. Amelyik gárda veszít, biztosan osztályozót játszik vagy kiesik az élvonalból.

 

02

 

 

A 33. forduló eredményei:

 

Frankfurt – Borussia Dortmund 1-0 (1-0)

Hamburger SV – Wolfsburg 0-1 (0-0)

Hertha BSC – Darmstadt 1-2 (1-1)

Hannover – Hoffenheim 1-0 (1-0)

Ingolstadt – Bayern München 1-2 (1-2)

Köln – Werder Bremen 0-0

Mönchengladbach – Leverkusen 2-1 (1-1)

Schalke 04 – Augsburg 1-1 (0-0)

Stuttgart – Mainz 1-3 (1-1)

 

Kép forrása: bundesliga.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!