Átjöttek a határon, használták a gyorsforgalmi utakat és autópályákat, de nem vettek elektromos autópálya-matricát. A hazai Közlekedésügyi Minisztérium hiába regisztrált csak február és április között 150 ezer külföldi bliccelőt, nem tudja miként behajtani rajtuk a büntetést.

 

Magyarországon ellenben megtalálták a megoldást arra, hogy hogyan szedjék be a külföldiektől is a büntetéseket.

 

A fenntartó a külföldiekre kirótt büntetések behajtása során nemzetközi partnerekkel működik együtt,” magyarázza Kibédi-Varga Lajos, a National Toll Payment Servis szóvivője.

 

 hirdetes_300x300  

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a magyarok szerződéses viszonyban állnak egy szlovákiai jogi irodával, amelyen keresztül beszedik a büntetéseket a szlovákiai bliccelőktől. Néhány országban nem csak jogi irodákkal, hanem behajtócégekkel is együttműködnek.

 

Azt, hogy működik a rendszer, a szlovákiai autósok is bizonyítani tudják – hiszen a korábbi évekkel ellentétben most már a határon túlra is kézbesítik a nem kívánatos „üdvözlést” csekk formájában.

 

A Szlovák Közlekedésügyi Minisztérium szóvivője, Karolína Ducká elmondta, nem tartják kizártnak, hogy akár nálunk is bevezessék a Magyaroszág esetében egyelőre működőképes rendszert. „Mindig abból kell ihletet meríteni, ami működik,” mondta Ducká.

 

 

HNonline.sk

Nyitókép: frisss.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!