A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta Kiss László lemondását a százhalombattai díszpolgári címről, és az uszoda sem viseli már a nevét – jelentette be Vezér Mihály polgármester szerdán a képviselő-testület rendkívüli – zárt – ülése utáni sajtótájékoztatón.

 

 

A polgármester elmondta, hogy Kiss László úszóedző kedden kereste meg őt. A testületnek szóló levelében a korábbi szövetségi kapitány úgy fogalmazott, hogy a város iránti elkötelezettségből fakadóan, Százhalombatta érdekeit szem előtt tartva hozta meg lemondó döntését.
 

 

Vezér Mihály hozzátette: a testület szerdai ülésén elfogadta a lemondást, és törölte Kiss Lászlót a díszpolgárok sorából, az eddig az ő nevét viselő uszoda neve pedig ezentúl csak Sportuszoda.

 hirdetes_810x300  

 

 

A polgármester közölte: a testület számára fordulópontot jelentett Takáts Zsuzsanna megszólalása. Egy megosztó személyiség nem állítható példaként mások elé – emelte ki.

 

 

Kiss László azután került sok helyen fekete listára, hogy kiderült, 55 évvel ezelőtt két sporttársával megerőszakoltak egy fiatal lányt. Kiss részben leülte a rá kiszabott börtönbüntetést, majd megkezdődött felfelé ívelő úszóedzői karrierje. Kiss tagadta tettét, koncepciós pernek próbálta beállítani, majd lemondott szövetségi kapitányi posztjáról.

 

A napokban az RTL Klub műsorában megszólalt a megtámadott Takáts Zsuzsanna is, akitől ma Kiss László ügyvédek jelenlétében személyesen is bocsánatot kért.

 

 

 

MTI, Körkép.sk

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!