Egy kevésbé ismert, kínai Start-up vállalkozás fog a világon először hajlítható mobiltelefonokat értékesíteni, ezzel próbál fölényhez jutni a Samsung Electronics-szal szemben, aki első volt a hajlékony-képernyő technológia alkalmazásában.

 

A nagyjából 5000 jüanért (kb. 680 euró) árusított különleges mobiltelefonokból idén 100 ezer darabot szeretnének értékesíteni a cég vezetői. A mobilt úgy tervezték, hogy karóra módjára is lehessen hordani, egyébiránt pedig ugyanúgy használható, mint bármely másik mobiltelefon.

 

Az érintőképernyő mindkét funkció esetén probléma nélkül működik, rugalmasságának köszönhetően teljes körré hajlítható, anélkül, hogy eltörne.

 

 hirdetes_300x300  
Forrás: ITfuture.com
Forrás: ITfuture.com

 

Mindenestre, a kínai start up-nak van még mit költenie a fejlesztésekre, ugyanis jelenleg csak a fekete-fehér kijelzőt készítették elő sorozatgyártásra, a színes képernyőre még várni kell.

 

A tervezők szerint a fekete-fehér kiadásnak is megvannak a maga előnyei. Sokkal egyszerűbb (ennél fogva olcsóbb) a telefon gyártása, illetve jóval alacsonyabb az energiaigénye.

 

Viszont termék nagy hátránya, hogy a technológia képtelen olyan minőségi megjelenítésre (felbontás, kontúrok és videó), mint a hagyományos, merev képernyők esetében. Ezért a technológia az amerikai kontinensen nem nagyon talált táptalajra.

 

Az okostelefonok piacának szüksége lenne a forradalmi újításokra. Az elmúlt időszakban a 423 milliárd dollár forgalmat generáló mobilpiac eladásai csökkentek, ami először fordult elő a maroktelefonok történetében.

 

Maga az ívképernyő nem újdonság, de a kínai vállalat az első, aki hajlítható telefont akar a piacra dobni. Forrás: TheVerge.com
Maga az ívképernyő nem újdonság, de a kínai vállalat az első, aki hajlítható telefont akar a piacra dobni. Forrás: TheVerge.com

 

Bloomberg.com

Nyitókép: Bloomberg.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!